Schager City Run

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Alle parkoersrecords op Schager City Run opnieuw scherper gesteld

Schagen-  Voor het tweede jaar op rij werden alle parkoersrecords op de Schager City Run, dat gesponsord wordt door de Verheul Groep en Van der Voort Groep, verbeterd. Op de 10 kilometer Gianluca Assorgia (32,40) en Suzan Niemand (37,10) en op de 5 kilometer Filmon Tesfu (15,39) en Nina van Diepen (17,59) waren verantwoorden voor de nieuwe records. Zij deden dat op indrukwekkende wijze: gemiddeld ging er een minuut van de parkoersrecords af.

Nieuwediepers Tesfu en Assorgia maken niet alleen regionaal maar ook landelijk indruk. Zo won de nu 29-jarige Tesfu op een haar goud op het NK cross in november en eindigde de 28-jarige Assorgia als vierde Nederlander en als 21e overall dit jaar op de marathon van Rotterdam. Beide atleten maken deel uit van de atletenploeg van de Van der Voort en Verheul Groep. ,,Wij ondersteunen atleten met potentie zodat hun loopbaan hopelijk naar de top leidt”, aldus Willem van der Voort, de grote animator achter deze equipe en tevens spreekstalmeester tijdens de 27e editie van het Schager loopevenement.

In totaal gaven zo’n 750 deelnemers kleur aan de Schager City Run die uit meer bestond dan alleen een 5 en 10 kilometer. Zo werd er wederom een Kids Run gehouden over drie afstanden, 500, 1000 en 1500 meter, waaraan honderden kinderen meededen. Deze Kids Run gaf zoals elk jaar een beeld gaf van zowel beleving als vertedering. Ook werden er wandeltochten gehouden over 5, 10 en 15 kilometer en tenslotte was er nog de Business Run die onderdeel uitmaakte van de 5 en 10 kilometer. Namens het Verheul Team deden onder meer Alize Okel-Kooy en Anton van der Wulp mee. Ondanks de goede weersomstandigheden –alleen op de West-Friese Omringdijk hadden de deelnemers van de 10 kilometer last van een stevige wind- waren de ervaringen geheel anders. ,,Ik heb heerlijk gelopen”, zei Alize terwijl Anton repte over ‘een pittig loopje’. ,,Maar dat komt ook omdat ik feestjes heb gehad zowel op vrijdag als zaterdag! Eigen schuld kortom.”

Dat is ook precies de reden dat Verheul en Van der Voort het evenement ondersteunen. ,,Wij willen de gemeenschap en onze medewerkers bewust maken van hun gezondheid. Hardlopen bevordert dat, vandaar dat we de Schager City Run in ons hart dragen”, verklaarde André Vendrig, algemeen directeur van Verheul.

Uitslagen Schager City Run: 10 km. mannen: 1.Gianluca Assorgia (Den Helder) 32,40, 2. Richard Wuisman (Zwaag) 35,58, 3. Nick Beerepoot (Spanbroek) 36,16 ; vrouwen: 1. Suzan Nieman (Schoorl) 37,10, 2. Ingrid Klaassen (Amsterdam) 37,51, 3. Mieke Beeres (Amsterdam) 39,08; 5 km. mannen: 1. Filemon Tesfu (Den Helder) 15,39, 2. Tobias Pennekamp (Alkmaar) 16,02, 3. Dennis Degeling (Zwaag) 16,16; vrouwen: 1. Nina van Diepen (Warmenhuizen) 17,59, 2. Katinka Laan (Bovenkarspel) 19,30, 3. Lotte de Jong (Zaandam) 20,34.