Toerversie La Vuelta

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Toerversie La Vuelta
Activiteit: Wielrennen

Afgelopen zondag was de toerversie La Vuelta. Een dappere groep Alpinisten had zich zo goed mogelijk voorbereid om met ruim 3.000 wielrenners aan de start te verschijnen in Utrecht. Na de koffie werden de stuurbordjes bevestigd. Een laatste slok water – want wat was het warm – en richting de start!

Peleton
De grote groep wielrenners kwam langzaam in beweging. De start was in pelotonvorm over het parcours van de 1e etappe van La Vuelta, die één week later plaatsvindt. Het is als wielrenner natuurlijk een unieke kans om over zo’n belangrijk parcours te mogen fietsen. Het rijden in een peloton was niet iedereen gewend maar ging uiteindelijk iedereen goed af.
Na 20 kilometer splitste het peloton zich op in een 85km, een 115km en zelfs een 165 km groep. Vanaf nu werd er stevig doorgetrapt, een flinke prestatie met deze hitte. Om goed gehydrateerd te blijven waren er extra drinkpunten ingericht tijdens de route. De route liep dwars door de mooie Utrechtse omgeving, deed dorpjes aan als Soesterberg en Houten en ging langs de Lek of het Amsterdams rijnkanaal.

Paella
Alle Alpinisten kwamen een paar uur later na het afleggen van 85 km of 115 km moe maar voldaan over de finish. Hier werden zij warm onthaald door Tijmen en Folkert. Onder het genot van een verkoelend drankje werden de ervaring uitgewisseld. Een lekker bordje Paella was een zeer verdiende beloning en bovendien een mooie manier om deze gave fietservaring met collega’s goed af te sluiten.

De ervaring van deelnemer Patrick de Jong:
“Wat ik dacht toen ik op de fiets zat tijdens de toerversie van LaVuelta? Ik dacht ….
… aan profwielrenners: hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat iemand in deze hitte met 20 km/uur een alpenreus op kan knallen?
… aan mijn Alpina Groep ploeggenoten: wat fijn dat deze mensen mij op sleeptouw nemen naar de finish #dekrachtvansamen
… mijn benen: brand, kramp, pijn en nóg 20 kilometer te gaan en waar blijft die finish met een biertje?
Maar ik dacht vooral: volgend jaar doe ik weer mee!”

Volgend jaar weer
Al met al was het een heerlijke dag waarbij alle aanwezige Alpinisten hebben genoten van het warme weer en de activiteit. Wie weet staan we volgend jaar met een nog grotere groep Alpinisten aan de start van deze fantastische activiteit. Ben jij er dan ook bij?