Curlen in Wijchen

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Curlen in Wijchen
Activiteit: curlen

Vanuit Alpina Group hebben verschillende teams de afgelopen weken gestreden voor de felbegeerde winst van de curlingcompetitie in Wijchen. En wat hebben we een lol gehad!

Aankomst
Bij aankomst ontvingen alle Alpina Group leden een originele AlpinActief sjaal zodat we meteen als team herkenbaar waren. Na een drankje volgde een korte uitleg over de curlingcompetitie en daarna mochten we meteen aan de bak!

De wedstrijden
We hebben gevochten als leeuwen en alles uit de kast gehaald om de wedstrijden te winnen. Zo werd er niet alleen gekeken naar het eigen spel en techniek maar ook naar manieren om de tegenstander uit de concentratie te halen. Dat leverden natuurlijk veel hilarische momenten op. Daarnaast werden niet alleen de gebruikelijke items geraakt, maar ook de scheidsrechters en zelfs een nietsvermoedende schaatser op de schaatsbaan ernaast. Kortom, het waren super spannende wedstrijden waarin van alles kon gebeuren en er bovenal veel gelachen is.

Uitslag
Ondanks alle geniale tactieken en fantastische worptechnieken van alle Alpinisten wist alleen ons team ‘De Scheve Schuivers’ (Alpina@Work) een finaleplek te behalen. Een hele prestatie op zich! Helaas was het niveau op de finaledag op 6 januari net iets te hoog voor ‘De Scheve Schuivers’. Ze hebben volop genoten van de sfeer op deze feestelijke avond maar kwamen net iets te kort om voor de toernooizege te strijden.

De ervaring van team ‘De Scheve Schuivers’:
Eind 2022 lazen we van AlpinaActief een berichtje op intranet dat er in Wijchen curlingwedstrijden zouden worden georganiseerd. Onze reactie: “O wat grappig en leuk! O, maar dat kunnen we toch helemaal niet? Wat maakt het uit, we doen gewoon mee, is gezellig en maken we er gelijk een nieuwjaarsuitje van”.
Helaas waren er door ziekte wat afvallers, dus vertrokken we met 4 man/vrouw sterk naar de schaatsbaan in Wijchen. En wat was het leuk! We hebben het ook nog tot de finale weten te schoppen! Dank voor de leuke dagen en volgend jaar zijn we weer van de partij.”

Wij kijken terug op een geslaagde activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. Ben jij er de volgende keer ook bij?