Prominententoer

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Prominententoer
Activiteit: wielrennen

Tijdens het trainingsevent op 1 juni bleken de snelheid en hoogtemeters menig wielrennende Alpinist doen blozen. Rode wangetjes en hijgende maar ook lachende gezichten kwamen deze middag terug van de trainingstocht. Het broodje bal en de verfrissing na afloop vielen dan ook goed in de smaak. Met dank aan onze collega Evenard Lieverdink, die deze dag het voortouw heeft genomen en de route heeft uitgezet, was het een succesvolle training.

Op 18 juni was het zover. De prominententoer stond op het programma. Een grote groep wielrenners verzamelde zich in de ochtend om gezamenlijk deze sportieve uitdaging aan te gaan. Het zonnetje scheen volop en de temperatuur steeg al snel richting de 30 graden. Dat maakte de uitdaging nog wat groter. Belangrijk was in ieder geval om het vochtpeil in de gaten te houden op deze zonovergoten dag.

Goede sfeer
Het evenement en de fietsroutes – onder leiding van de oud profwielrenners Bart Voskamp, Jelle Nijdam, Maarten den Bakker en Gert Jakobs – werden erg positief ontvangen. De fietsers genoten van het mooie Montferlandse landschap. Ook werd er aan de innerlijke mens gedacht. Tijdens de pauze koffie met gebak en na de fietsroute een lekkere pastamaaltijd met salade. Ideaal om weer op krachten te komen! Gert Jakobs en consorten zorgden tijdens het afsluitende drankje voor veel mooie (sterke) verhalen en lachende gezichten. Er werd gesproken over de aankomende toer, ervaringen uit het verleden en er was de mogelijkheid om vragen aan de prominenten te stellen. Alles bij elkaar was het een heerlijke dag waar de deelnemende Alpinisten gezamenlijk van hebben genoten.