Texel halve marathon

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Texel halve marathon
Activiteit: hardlopen

Een stralende nazomerzon. Een vernieuwd parkoers dat deels onverhard over het strand en door de duinen liep. Veel beleving aan de start bij de boot en bij de finish op de Groeneplaats in Den Burg waar het publiek in groten getale stond om de duizenden deelnemers warm te onthalen. Kortom, de Texel Halve Marathon was ook in 2022 een groot succes en de Verheul Groep had daar een klein aandeel in. In totaal 27 atleten, medewerkers en relaties, kleurden het loopevenement in.

Het was voor de tiende keer dat Verheul zich op deze manier toonde op het eiland. ,,Wij vinden het niet alleen belangrijk dat onze medewerkers genoeg bewegen, maar dragen ook naar onze relaties de boodschap uit dat bewegen gezond is”, aldus algemeen directeur André Vendrig die zondag ook de loopschoenen had aangetrokken. ,,Het is een boodschap die aanslaat, want de animo om mee te doen is altijd groot. Daarbij proberen we er ook anderszins er een mooie dag van te maken door na afloop een gezellige nazit te houden.”

Inspirerend is het dagje uit naar Texel altijd, mede door het mooie parkoers. Dat van de tien kilometer spreekt al aan, met een route van de boot via Den Hoorn en het bos naar Den Burg. Echter, de organisatie had van het traject over 21 kilometer helemaal een ‘plaatje’ gemaakt. De passages over het strand en de duinen gaf het evenement gelijkenis met de Egmond Halve Marathon met dien verschil dat ‘Texel’ in een jaargetijde wordt gehouden dat het weer nog aangenaam is. Daarbij was de start dit jaar extra bijzonder: de storing die maakte dat het vaarbedrijf TESO afgelopen weekend één van de veerboten uit de vaart had moeten nemen, zorgde ervoor dat de atleten dit jaar vanaf de boot mochten starten!

Vince van Dalen zette namens de Verheul-equipe de snelste tijd neer op de halve marathon: 1.38,57. Hij komt uit een echte hardloopfamilie, want vader Nico liep ook de halve marathon terwijl moeder Irene actief was op de tien kilometer. Daar was zij van de Verheul-deelnemers de snelste met een tijd van 53,56. Bij de vrouwen op de halve marathon was van de in Verheul-tenue getooide lopers Kirsten Bijker de rapste in 1.58,39. Op de tien kilometer ging bij de mannen Dave Koster namens de Verheul-afvaardiging als eerste over de meet in 47,26.