Wielerronde van Dirksland

Hier vind je verslagen met leuke foto’s van AlpinActief activiteiten die zijn geweest.

Enjoy!

Wielerronde van Dirksland
Activiteit: wielrennen

Op zaterdag 20 augustus is de klassieker ‘de wielerronde van Dirksland’ gereden. Deze dag stond in het teken van het kijken naar de wielerklassieker van Dirksland. Daarnaast was er voor de aanwezige Alpinisten een toertocht over het eiland Goeree Overflakkee gepland.

Het was heerlijk weer; rond de 20 graden, hier een daar een wolkje en natuurlijk een verfrissend zeebriesje. Patrick de Jong had een schitterende route uitgestippeld door polders, langs dorpjes, door de duinen en zelfs langs het strand waar de kitesurfers en alle andere zeilsporters van de wind aan het genieten waren.

Warm onthaal
Bij aankomst stonden Patrick en Ilonka klaar om alle Alpinisten welkom te heten. Zo konden we vlak langs het parcours van de ronde van Dirksland genieten van koffie, een broodje en de ambiance.

Toertocht
Tijdens de toertocht werd er flink doorgetrapt. Het eerste deel van de route was het een pittig stuk tegen de wind in. Hierbij werden wangen steeds roder en werd er goed gezweet. Na een korte pauze op de Brouwersdam met uitzicht op het strand was het op de terugweg naar Dirksland genieten geblazen met de wind in de rug.

Wielerronde
Teruggekomen in Dirksland werd er genoten van een lekker biertje of ander drankje met uitzicht op het parcours. Zo konden we al het fietsgeweld wat de top van het vrouwenwielrennen te bieden heeft aanschouwen. Uiteindelijk ging iedereen tevreden en voldaan terug naar huis. Zelf zou ik het een heerlijk dagje vakantiegevoel noemen.

De ervaring van deelnemer Bianca van Elswijk:
“Aangekomen in het zonnige Dirksland, werd ik hartelijk ontvangen door de Alpina Group collega’s en kreeg iedereen een prachtig wielrenshirt en bidon. Door het mooie weer had iedereen zin om lekker een stuk te gaan fietsen. Met een gezellige compacte groep en zelfs met een ondersteunings- /verzorgingsauto werden we getrakteerd op een prachtige route door een gevarieerd landschap met akkers, polders, bos en strand. We hebben aardig doorgereden en hadden na afloop wel een drankje verdiend met uitzicht op het parcours van de Ronde van Dirksland, waarover de snelle elite dames voorbij reden.
Tijdens de rit heb ik leuke nieuwe mensen – collega’s! – ontmoet met dezelfde passie voor het wielrennen! Het was echt een super gezellige dag!