Nieuws

 • Laatste Heilbronkantoor over naar Alpina

  Laatste Heilbronkantoor over naar Alpina

  Het is het laatste kantoor dat overgaat: Heilbron Bocholtz gaat vanaf 5 juni verder onder de naam Alpina. Hiermee is de migratie van 12 Heilbron verzekeringskantoren verspreid over het land naar de nieuwe naam Alpina afgerond. Per 5 juni wordt ook de website van Heilbron overgezet naar www.alpina.nl.

  Heilbron Groep fuseerde in 2021 met de Voogd & Voogd groep en bundelde de krachten. Dat resulteerde in Alpina Group: een netwerk van lokale en regionale Heilbron- en andere verzekeringskantoren met persoonlijke financiële dienstverlening in combinatie met het innovatieve, digitale platform van serviceprovider Voogd.

  Lees verder

 • Exclusieve samenwerking Alpina Group en NiDi Business School

  Exclusieve samenwerking Alpina Group en NiDi Business School

  Alpina Group en NiDi Business School gaan een exclusieve samenwerking aan. NiDi Business School wordt preferred partner van Alpina Group voor het verzorgen van de opleiding en ondersteuning op het gebied van duurzame inzetbaarheid van casemanagers, inkomen-adviseurs, HR-managers en verzuimmedewerkers van bedrijven.

  “Wij zijn erg blij met deze samenwerking”, vertelt Tom Ikink, directeur Inkomen van Alpina Group. “We kunnen hiermee het kennis- en ontwikkelingsniveau van onze mensen, onze adviseurs en onze klanten op een hoog niveau houden. “

  Lees verder

 • Eerste introductiedag Alpina Group

  Eerste introductiedag Alpina Group

  Op 16 januari was de eerste introductiedag voor nieuwe medewerkers bij Alpina Group.

  Op 16 januari was de eerste introductiedag voor nieuwe medewerkers bij Alpina Group. De dag begon met een warm welkomstwoord van de afdeling HR waarna de CEO Michael de Nijs aan het woord kwam.

  Lees verder

 • Nieuwe site voor vacatures Alpina Group

  Nieuwe site voor vacatures Alpina Group

  Door de fusie tussen de Heilbron Groep en de Voogd & Voogd Groep is vorig jaar de nieuwe website van Alpina Group gelanceerd. We zijn blij te kunnen melden dat er nu ook een nieuwe website is voor vacatures bij stafafdelingen van Alpina Group: Careers

  Op deze pagina leggen we aan de hand van ‘#werkgeluk’ uit wat onze kernwaarden zijn, wat we belangrijk vinden in onze cultuur en wat het betekent om binnen Alpina Group te werken. Uiteraard zijn meteen de openstaande vacatures te vinden en kunnen geïnteresseerde kandidaten direct solliciteren.

  Lees verder

 • a.s.r. en Alpina Group planten eerste van 10.000 bomen op Landgoed Engelenburg

  a.s.r. en Alpina Group planten eerste van 10.000 bomen op Landgoed Engelenburg

  Adéle Jeuken en Frans Neuhaus (a.s.r.) hebben samen met Michael de Nijs en Johan Jordaan (Alpina Group) de eerste boom geplant op Landgoed Engelenburg. Samen planten we 10.000 bomen en planten ter compensatie van de CO2-uitstoot van de afgesloten autoverzekeringen. Zo leveren we een gezamenlijke bijdrage aan een gezonde, toekomstbestendige leefomgeving.

  Op het stuk bos waar we de nieuwe bomen planten stond fijnspar. Deze soort is door de droogte van afgelopen jaren in vitaliteit achteruitgegaan.

  Lees verder

 • Interview (2) De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘Externe kantoren worden niet minder bediend’

  Interview (2) De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘Externe kantoren worden niet minder bediend’

  Een monsterfusie in het intermediaire landschap: zo werd het samengaan van Heilbron Groep en Voogd & Voogd begin dit jaar aangekondigd. In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit tweede deel aandacht voor het eindspel in de adviesmarkt. Consolidatie is nodig, zeggen De Nijs en Gregoor.

  In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit tweede deel aandacht voor het eindspel in de adviesmarkt. Consolidatie is nodig, zeggen De Nijs en Gregoor.

  Lees verder

 • Interview De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘In Nijmegen bloeide tussen ons de liefde op’

  Interview De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘In Nijmegen bloeide tussen ons de liefde op’

  Een monsterfusie in het intermediaire landschap: zo werd het samengaan van Heilbron Groep en Voogd & Voogd begin dit jaar aangekondigd.

  Het duurde even, maar het fusiebedrijf kreeg onlangs ook een naam: Alpina Group. In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit eerste deel de veelbesproken fusie, de nieuwe strategie en de twee voorheen verschillende bloedgroepen.

  Lees verder

 • Persbericht: Nieuwe naam fusiebedrijf de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep bekend

  Persbericht: Nieuwe naam fusiebedrijf de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep bekend

  De nieuwe naam van de organisatie die is ontstaan na de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – is vandaag bekend gemaakt: Alpina Group.

  Beide bedrijven zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee is een nieuwe groep ontstaan met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

  Lees verder

 • Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep gefuseerd

  Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep gefuseerd

  De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee ontstaat een nieuwe groep met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

  In het eerste deel van dit jaar hebben beide partijen met een speciaal integratieteam uitvoerig gekeken naar de haalbaarheid en voordelen van een fusie en hoe dit het best kan worden ingericht. In deze fase werden medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken. Gedurende deze verkennende fase zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen en dit heeft geresulteerd in de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep op 8 juni 2021.

  Lees verder

 • Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep hebben het voornemen te fuseren

  Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep hebben het voornemen te fuseren

  De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – hebben het voornemen te fuseren. Hiermee ontstaat een nieuwe groep met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers, met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt. In het eerste kwartaal van dit jaar zullen beide partijen zorgvuldig voorbereiden op welke wijze een fusie het best kan worden ingericht. Bij deze fase zullen medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken worden.

  De Heilbron Groep en de Voogd & Voogd Groep zijn zeer gezonde ondernemingen, die hard groeien. Een samengaan versterkt de gezamenlijke positie op het speelveld in de Nederlandse verzekeringsmarkt en maakt de onderneming aantrekkelijker voor nieuwe professionals.

  Lees verder