Handen bij elkaar groep mensen

Alpina en NBBU ontwikkelen nieuwe inkomens-verzekering

Alpina heeft samen met de NBBU een uniek product ontwikkeld dat werkgevers alle zorgen uit handen neemt.
28 jun 2023
2 min leestijd

Vanaf 1 juli is het verplicht uitzendkrachten in fase 1-2 die ziek worden door te betalen tijdens de contractperiode en te zorgen voor de arbodienstverlening die daarbij hoort

Dan is het goed als je daarvoor verzekerd bent. Speciaal daarvoor heeft Alpina in samenwerking met brancheorganisatie NBBU een passende inkomensverzekering ontwikkeld.

Door de nieuwe regeling loop je als bedrijf het risico dat je uitzendkrachten die na 1 juli ziek of arbeidsongeschikt worden moet doorbetalen tot einde contractdatum. Voorheen gingen uitzendkrachten, in het eerste jaar van hun dienstverband, na één dag ziekte in de Ziektewet en waren ze daarmee uit dienst. Nu blijven ze in dienst tijdens hun contractperiode, ook bij contracten met een uitzendbeding.

Dat betekent dat je als werkgever het loon voor 90% moet doorbetalen én moet zorgen voor de arbodienstverlening, zoals omschreven in de Wet Verbetering Poortwachter. Dit financiële risico kun je nu verzekeren. Alpina heeft samen met de NBBU een uniek product ontwikkeld dat werkgevers alle zorgen uit handen neemt.

Meer risico vraagt een andere verzekering

Allereerst is het advies om uitzendkrachten een serie opeenvolgende tijdelijke contracten aan te bieden, die minimaal vier weken duren. Mocht de werknemer ziek worden, dan start de ziekteperiode voor de Ziektewet daardoor dus eerder. In aansluiting daarop dekt de verzekering het gehele risico van de eerste twee jaar Ziektewet. Daarbij kun je ook de 20% aanvulling in het eerste ziektejaar en de 10% aanvulling in het tweede jaar afdekken.

Ook regelt de verzekering de Arbobegeleiding via Alpina@Work vanaf de eerste ziektedag, zodat het hele dossier van de zieke werknemer in één hand is. Het unieke van deze Alpina-verzekering is dat het volledig aansluit op de nieuwe regels vanaf 1 juli. Maar elke situatie is anders. Daarom zijn de dekkingen modulair. Je kunt kiezen wat het beste bij jouw organisatie past.

Ontwikkeld in samenwerking

De inkomensverzekering is voor uitzendbureaus die bij de brancheorganisatie NBBU zijn aangesloten. De verzekering wordt aangeboden door financieel dienstverlener Alpina, is ontwikkeld door Mandaat Assuradeuren en Alpina@Work voert de arboverplichting uit.
Alpina, Mandaat Assuradeuren en Alpina@Work zijn merken van Alpina Group.

Bekijk hier het filmpje dat we erover hebben gemaakt.