Laatste kantoor Heilbron deur

Laatste Heilbronkantoor over naar Alpina

Het is het laatste kantoor dat overgaat: Heilbron Bocholtz gaat vanaf 5 juni verder onder de naam Alpina.
02 jun 2023
3 min leestijd

Hiermee is de migratie van 12 Heilbron verzekeringskantoren verspreid over het land naar de nieuwe naam Alpina afgerond

Per 5 juni wordt ook de website van Heilbron overgezet naar www.alpina.nl.

Heilbron Groep fuseerde in 2021 met de Voogd & Voogd Groep en bundelde de krachten. Dat resulteerde in Alpina Group: een netwerk van lokale en regionale Heilbron- en andere verzekeringskantoren met persoonlijke financiële dienstverlening in combinatie met het innovatieve, digitale platform van serviceprovider Voogd.

Nieuw klantmerk

Alpina Group introduceerde eind 2022 het nieuwe klantmerk Alpina. Sindsdien gingen er elke paar maanden nieuwe kantoren over naar de nieuwe naam Alpina. Alle 12 Heilbronkantoren heten inmiddels Alpina en het Heilbronkantoor in het Limburgse Bocholtz is de laatste.

De overige verzekeringskantoren die onder Alpina Group vallen, gaan later over naar de naam Alpina. Bij Alpina, of het nu één van de kantoren op locatie is of online, kunnen klanten terecht voor de meest uiteenlopende financiële dienstverlening: van verzekeringen en hypotheken tot financiële planning, pensioenen en makelaardij.

Afscheid

Annemarie Rosebeek, CCO Alpina Group: “We nemen met de omzetting van Heilbron Bocholtz naar Alpina afscheid van de vertrouwde naam Heilbron. Uiteraard nemen we geen afscheid van de persoonlijke en ondernemende dienstverlening die Heilbron kenmerkte. Met Alpina bouwen we daarop voort en we combineren dat met de digitale kracht van Voogd.

Alpina heeft een breed assortiment voor zakelijke en particuliere klanten op gebied van verzekeren, risicomanagement, financiële dienstverlening en makelaardij. Wij zijn er op de momenten die er toe doen bij de klant; het starten van een onderneming, het kopen van een huis of bedrijfspand, het verzekeren van waardevolle spullen en het herstellen van schades.”

Unieke positie

Alpina is er nog niet, ziet ook Annemarie. “Een fusie van twee bedrijven vraagt veel, we zitten nog midden in de integratie. Eén bedrijf, één merk dat lokaal aanwezig én centraal zichtbaar en toegankelijk is, met een adequate website voor specifieke klantgroepen en een breed aanbod: dat is een unieke positie in een markt waar aanbieders steeds minder lokale aanwezigheid hebben.

We zijn met z’n allen hard aan het werk om de Alpina-dienstverlening in de breedte goed te organiseren en te verbeteren voor onze klanten.” De naam Heilbron is nog niet helemaal uit het straatbeeld verdwenen: de makelaardij van Heilbron met locaties in Doetinchem, Duiven en Zevenaar gaat in september pas over naar Alpina.