man en vrouw kijken op een tablet

Judith Beugelsdijk nieuwe directeur Alpina@Work

Judith Beugelsdijk (53) is vanaf 1 april de nieuwe directeur van Alpina@Work, de arbodienstverleningstak van Alpina Group. “Ik geloof echt dat mensen gelukkiger worden van werk. Als het maar werk is waar ze over het algemeen tevreden over zijn en waarin ze een bepaalde autonomie ervaren. ” Een kennismaking.
31 jan 2024
3 min leestijd

‘Mensen worden gelukkiger van werk’

Nieuwe directeur Alpina@Work

Is dat zo, worden mensen gelukkiger van werk?
“Ja daar ben ik van overtuigd. Werk geeft ritme en invulling aan je dag, je doet ergens aan mee, je hebt wat te vertellen op een verjaardag, het geeft je sociale contacten en een doel om je bed uit te gaan. En het vult de koelkast natuurlijk. Als iemand in het verzuim en op de bank terechtkomt, wordt het eigenlijk nooit beter. Daar word je vaak niet vrolijker kan. Dus zo snel als kan opbouwen en aan het werk. Je wilt dus niet dat mensen uitvallen, daarom vind ik preventie als onderdeel van de arbodienstverlening ook heel belangrijk.”

Waarom Alpina@Work?
“Ik reed regelmatig langs het pand in Doetinchem en toen een oud-collega tegen me zei: ‘dit is iets voor jou’, ging ik me erin verdiepen. Het bleek veel groter en ambitieuzer te zijn dan ik kon vermoeden en dat vond ik alleen maar leuk: wat een ondernemende club! En nog heel veel te doen. Ik houd van orde in de chaos scheppen, van nieuwe dingen proberen, binnen en soms ook buiten de lijntjes. Bij Alpina@Work kan ik voor langere tijd vooruit kijken. Ik kan gaan bouwen en groeien met al die verschillende mensen, verschillende bloedgroepen, en couleur locale. Hoe gaaf is dat!”

Je hebt hiervoor van alles gedaan; wat is de rode draad?
“Alles wat ik doe en heb gedaan, doe ik met heel veel plezier. Dat is het belangrijkste. Ik kies werk waar ik blij van word. Dat kan van alles zijn. En het heeft altijd met mensen te maken. Met samenwerken, met successen delen, en het geven van vertrouwen en autonomie. Zonder autonomie krijg je geen blije mensen.”

foto van Judith Beugelsdijk

Alpina@Work is onderdeel van Alpina Group; hoe zie jij de meerwaarde van het arbodienstverleningsbedrijf in een grote corporate organisatie?
“Dat klinkt wel heel zakelijk. Maar ook hier gaat het over ménsen. Over mensen die andere mensen helpen met het verzekeren van en adviseren over zaken die voor hen belangrijk zijn. Hoe dan ook zijn mensen uiteindelijk het kapitaal waar het om draait. Het is belangrijk alle mensen fit en vitaal te houden en goede werkomstandigheden te bieden zodat ze niet uitvallen. Daar kan Alpina@Work heel goed in ondersteunen. Als iemand niet uitvalt of als dat toch zo is, diegene weer snel aan het werk kan, zijn er alleen maar winnaars. De verzuimverzekeraar, de werkgever én de medewerker.”

Werkgeluk, vitaliteit en veerkracht zijn jouw speerpunten. Waar word jij ‘werkgelukkig’ van?
In de arbodienstverlening heb je natuurlijk best wel ‘zware’ cases. Ik probeer altijd de humor erin te houden en te relativeren. Gelukkig ben ik gezegend met mentale fitheid en een opgewekt karakter. Want hoe zeer je ook van je werk houdt, het is wel werk en dat doen we allemaal zo goed mogelijk. Ik houd mijn eigen balans goed in de gaten. En dat verwacht ik ook van mijn mensen.”

Judith start 1 april. Eddy Klein Velthuis, operationeel directeur Inkomen, Leven, Arbo en Re-integratie is verheugd met de komst van Judith: “We vertrouwen erop dat de ingezette koers wordt voortgezet. We weten zeker dat ze met nieuwe ideeën en inzichten de organisatie verder vooruit gaat helpen. We wensen Judith heel veel succes in haar nieuwe, uitdagende baan!”