Nieuws

Persbericht: Nieuwe naam fusiebedrijf de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep bekend

De nieuwe naam van de organisatie die is ontstaan na de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – is vandaag bekend gemaakt: Alpina Group.

Beide bedrijven zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee is een nieuwe groep ontstaan met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

De nieuwe organisatie

Het directieteam bestaat uit:

  • Bas van Twillert, commercie
  • Gerwin Buth, IT
  • Marcel van der Voorde, operaties
  • Arto Willemsen, financiën
  • Patrick de Jong, risk & data

Het bestuur is al eerder bekend gemaakt en bestaat uit uitvoerende en niet-uitvoerende bestuurders. De uitvoerende bestuurders zijn Michael de Nijs (CEO), Frank Germans en Marco Gregoor. Als niet-uitvoerende bestuurders zijn de volgende commissarissen aangesteld: Bas de Voogd (voorzitter bestuur), Lex Geerdes en afgevaardigden van investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments uit Londen.

In de komende periode worden de beide organisaties in elkaar gevlochten. Voor alle 1.600 medewerkers is een arbeidsplaats in de nieuwe organisatie. Zowel de Voogd & Voogd Groep als de Heilbron Groep blijven vooralsnog onder de eigen bekende labels opereren. Dit betekent dat er zowel voor klanten (particulieren en bedrijven) als voor externe adviseurs en verzekeraars in de dagelijkse dienstverlening niets verandert.

Voordelen voor medewerkers en klanten

Michael de Nijs: “Ik ben erg blij dat we vandaag de nieuwe naam van de nieuwe organisatie bekend kunnen maken. Hiermee luiden we echt een nieuw tijdperk in, waarin we intern kunnen gaan bouwen aan een mooie, gemeenschappelijke cultuur en identiteit. Uiteraard met ruimte voor de eigenheid van de onderliggende bedrijven. Ook werken we verder aan het uitbouwen van de voordelen voor onze klanten. Het portfolio aan producten en diensten wordt verder uitgebreid en ondersteund door sterke technologie. Daarnaast bieden we internationale marktpartijen een unieke toegang tot de Nederlandse markt.”

Frank Germans vult aan: “Met de nieuwe naam Alpina Group wordt in een klap duidelijk dat we nu écht samen zijn. Dus samen maar wel anders. Want ieder label heeft zijn eigen kracht en unieke karakter en dat blijft voorlopig ook zo. Mensen kiezen heel bewust voor Heilbron, Voogd & Voogd of een ander label en dat respecteren we.”

Marco Gregoor: “Bij Alpina Group kan men werkelijk bijna alles verzekeren maar ook terecht voor pensioen, hypotheken, vastgoed en nog veel meer. Onze missie is niet voor niets “Als onafhankelijk financieel dienstverlener helpen wij onze klanten op een innovatieve, duurzame en persoonlijke wijze hun risico’s beheersbaar te houden en financiële zekerheid te borgen.“