Derk-Jan Stol nieuwe CFO van Alpina Group

Derk-Jan Stol is vanaf 1 november 2023 de nieuwe CFO van Alpina Group. Hij treedt toe tot het bestuur dat verder bestaat uit Sjoerd Laarberg (CEO) en Annemarie Rosebeek (CCO). Arto Willemsen stopt per 1 november als CFO van Alpina Group.
31 okt 2023
3 min leestijd

Ik kijk uit naar de volgende stap in mijn loopbaan

Als financieel directeur bij NN kende ik Alpina Group al wat langer omdat Alpina Group een van de partners van NN is. De ambitie en potentie en de bijbehorende uitdagingen van de organisatie spreken mij aan.
Derk-Jan Stol - CFO

Alpina Group is volop in ontwikkeling

Sjoerd Laarberg: “Namens bestuur en board willen we Arto heel erg bedanken voor zijn inzet en expertise. Alpina Group is volop in ontwikkeling en in korte tijd enorm gegroeid. Arto heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. We zijn blij dat Derk-Jan de uitdaging samen met ons aan wil gaan om Alpina Group nog verder richting de top van de financiële dienstverlening te brengen. We heten hem van harte welkom als CFO bij Alpina Group!”

Arto Willemsen: “Terugkijkend op de afgelopen 4 jaar heb ik met veel enthousiasme en energie gewerkt voor Sucsez, Heilbron en daarna Alpina Group. Ik heb vele acquisities kunnen en mogen doen en een bijdrage geleverd aan de totstandkoming en ontwikkeling van Alpina Group. In het bijzonder bij het vorm en inhoud geven van de financiële afdeling van Alpina Group, waaraan ik met zeer veel genoegen en plezier leiding heb mogen geven.”

Vele jaren ervaring

Derk-Jan Stol was de laatste 7 jaar werkzaam bij NN Group als Head of Group Finance & Reporting, waar hij in 2014 in dienst trad als Head of Finance Strategy. Daarvoor had hij met een aantal partners een eigen consulting and interim-management bedrijf, gericht op het ontwikkelen van strategie en concepten voor verzekeringen en gezondheidszorg. Stol heeft vele jaren binnen- en buitenlandse ervaring als manager en consultant in de financiële dienstverlening en IT.

Stol: “Ik kijk uit naar de volgende stap in mijn loopbaan. Als financieel directeur bij NN kende ik Alpina Group al wat langer omdat Alpina Group een van de partners van NN is. De ambitie en potentie en de bijbehorende uitdagingen van de organisatie spreken mij aan. Met mijn brede achtergrond en ervaring wil ik graag de strategisch-financiële koers van Alpina Group verder uitzetten en vormgeven. Met oog voor stabiliteit en duurzaamheid en zonder het ondernemerschap uit het oog te verliezen. Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie.”

Met de komst van Derk-Jan Stol is de Raad van Bestuur van Alpina Group compleet. Eerder dit jaar trad Annemarie Rosebeek toe als CCO en Sjoerd Laarberg als CEO.